Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Чудесата на Индия и Непал (групово пътуване с водач от агенцията)

София - Доха - Делхи - Джайпур - Агра - Катманду - Делхи - Доха - София

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
Отпътуване от София за Доха в 15:50 ч. с полет на катарски авиолинии. Кацане в 23:10 ч. на летището в Доха.
2
Продължение за Делхи в 01:25 ч. Кацане в Делхи в 07:30 ч. Посрещане и целодневна панорамна обиколка на многобройните забележителности на Стария и Новия град. Делхи е наследник на седем града – столици на седем империи, които са съществували преди него по различно време и чиито останки могат да се видят и днес. Обиколката на Делхи включва гробницата на Хумаюн и посещение на мемориала Радж Гхат – мястото, където е кремиран Махатма Ганди. Обиколка на Новия Делхи с широките и просторни булеварди, кулата Кутуб Минар, храма Лакшминараян, мемориалната арка "Вратата на Индия", сградите на Президентството и Парламента. Трансфер и настаняване в хотел The Royal Plaza 4 *или подобен. Вечеря и нощувка в хотела.
3
Закуска. Преди обед посещение на крепостта Ред Форт в Делхи. Отпътуване с климатизиран автобус за Джайпур /250 км, 6 часа/. Пристигане и настаняване в хотел Fortune Select 5* или подобен в Джайпур. Вечеря и нощувка.
4
Закуска. Сутринта фото стоп пред впечатляващата фасада на Двореца на ветровете Хава Махал и продължение до крепостта Амбър Форт с включена езда на слонове до върха на крепостта или алтернативно изкачване с джипове. На връщане към Джаипур фотостоп на красивия Джал Махал – Дворецът на езерото, намиращ се в центъра на езерото Ман Сагар. Следобед панорамна обиколка на Джайпур – "Розовия град", разглеждане на градския дворец на Махараджата, древната обсерватория Джантар Мантар, както и типичен за района бижутериен и текстилен търговски център. Вечеря и нощувка.
5
Закуска. Отпътуване с климатизиран автобус за Агра /250 км, 6 часа/. По пътя разглеждане на древната моголска столица Фатехпур Сикри. Легендарният град е построен от най-великия моголски владетел Акбар в края на ХVІ в. и днес е включен в списъка на ЮНЕСКО.
Посещение на Тадж Махал - уникалният храм, символ на любовта и един от световните паметници на културата. Той е наричан осмото чудо на света и е най-прекрасното и ненадминато творение на моголската архитектура. За да опише красотата на Тадж Махал Рабиндранат Тагор поетично нарича храма "сълза на лицето на вечността" и "мечта, въплътена в мрамор". Разглеждане на Агра форт с Перлената джамия и прекрасно съхранените дворци, градини и крепостни стени.
Пристигане и настаняване в хотел Radisson 5* или подобен в Агра. Вечеря и нощувка.
6
Закуска. Заминаване за град Джанси със Шатабди Експрес. Продължение за Каджураху с автобус. По пътя спиране в Орча и разглеждане на един от най-красивите средновековни дворцови комплекси в Индия.
Пристигане в Каджураху и разглеждане на Източния комплекс джайнистки храмове, построени през 10 век по време на династията Чандела. Днес запазените храмове са прекрасен пример на индоарийския архитектурен стил Нагара, характерен със своите извити кули и множество скулптури. Стените на храмовете са покрити със сцени от живота на древните владетели, изобразени са различни божества, музиканти, животни, както и множество еротични сцени. Каджурахо е един от безсмъртните символи на Индия, блян за онези, които завинаги са обикнали тази велика страна и нейната култура. Счита се, че храмовете в Каджурахо пресътворяват и благославят жената във всичките й форми, настроения и превъплъщения.
Настаняване в хотел Radisson 4* или подобен. Следва посещение на шоу «Звук и светлина» в Каджураху. Вечеря и нощувка в хотела.
7
След закуска разглеждане на Западния комплекс храмове с Кандария Махадео - най-големият храм в Каджурахо, най-старият храм Вишванат, храма Читрагупта, посветен на слънчевия бог Сурия Лакшмана и храма Матангешавара.
Трансфер за полет в 13:45 ч за Варанаси. Кацане във Варанаси в 14:35 ч. Следобедна екскурзия до Сарнат /10 км/– свещено място за всички индуси. Именно тук Буда започва своя дълъг път на просветление, изнася първите си проповеди и поставя началото на нова религия – будизмът. Настаняване в хотел Ramada Plaza 5* или подобен. Вечерта, наблюдаване на религиозна церемония на бреговете на свещената река Ганг. Вечеря в хотела. Нощувка.
8
Рано сутринта посрещане на изгрева с лодка по река Ганг и наблюдаване на къпещите се в реката богомолци и свещените клади. Връщане в хотела и закуска. Трансфер до летище за полет в 12:30 ч. за Катманду. Кацане в Катманду в 13:40 ч. Посрещане, трансфер до центъра на града и посещение на площада Дурбар с Храма на Живата Богиня Кумари, Храмовете Каштамандап, Машендранат и др. Настаняване в хотел Hyatt 5* или подобен. Вечеря и нощувка в хотела.
9
Едночасов полет по желание над Еверест и останалите хималайски първенци – чувството да прелетиш над най-високите върхове на планетата е уникално и божествено. Връщане в хотела и закуска. Следобед екскурзия до древния град Патан, включен в списъка на UNESCO, с разглеждане на площада, храма Кумбешвар, ступите на Ашока, триетажната позлатена пагода и др. Вечеря и нощувка в хотела.
10
След закуска разглеждане на най-величествената ступа в Непал – Сваямбунат и посещение на двете най-религиозни за непалците места – Буднат и Пашупатинат. Следобед екскурзия до историческия град Бактапур (Златната врата, Кралския дворец, пагодата Нятпола). Вечерта връщане в хотела. Вечеря в традиционен непалски ресторант с фолклорна програма и нощувка в хотела.
11
След закуска, свободно време и трансфер до летището за полет до Делхи в 16:15 ч. Кацане в Делхи в 17:30 ч. Вечерта трансфер до хотел Lemon Tree 4 * или подобен близо до летището в Делхи. Вечеря и нощувка.
12
Трансфер до летището за обратен полет на Катарски авиолинии до Доха в 04:30 ч. Кацане в Доха в 06:30 ч. Отпътуване за София в 08:35 ч. Продължителност на полета Доха – София 7 часа. Пристигане на летище София в 14:45 ч.
НАСТАНЯВАНЕ
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
Единична стая
+€425
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Летищни такси (подлежат на препотвърждение)
€376
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетни билети София-Доха-Делхи-Доха-София с Катарски авиолинии
Самолетни билети Каджураху - Варанаси, Варанаси - Катманду, Катманду - Делхи
Билет за влака от Агра до Джанси
1 нощувка в хотел The Royal Plaza 4* или подобен в Делхи
1 нощувка в хотел Fortune Select 5* или подобен в Джайпур
2 нощувки в хотел Radisson 5* или подобен в Агра
1 нощувка в хотел Radisson 4* или подобен в Каджураху
1 нощувка в хотел Ramada Plaza 5* или подобен във Варанаси
3 нощувки в хотел Hyatt 5* или подобен в Катманду
1 нощувка в хотел Lemon Tree 4* или подобен в Делхи
9 закуски и 10 вечери
Вечеря в традиционен непалски ресторант с фолклорна програма
Всички входни такси, трансфери и екскурзии, описани в програмата
Местно екскурзоводско обслужване през цялото време
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
Водач-преводач
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Летищни такси, подлежат на препотвърждение: 376 евро
Индийска виза: 100 лева
Непалска виза: 25 USD
Полет над Еверест със самолет (заплаща се на място)
Бакшиши: около 50 - 60USD
Напитки и лични разходи
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Цената на екскурзията е валидна при група от минимум 15 човека!
За посещението на Индия и Непал няма задължителни ваксини
Цените са изготвени при следния валутен курс: 1USD=0.80 EUR
Индийска виза: 100 лева /издава се предварително в София/
Непалска виза: 25 USD /заплаща се на летище при влизане в страната/
Летищните такси се фиксират точно в момента на издаване на билетите поради честата им променливост!
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Непал: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Индия: Индийската страна не изисква задължителни ваксини, освен ваксина против жълта треска за лица, посетили през последните 6 дни държави, в които е разпространено това заболяване (главно африкански и латиноамерикански държави)
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Непал: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната. Българските граждани се нуждаят от виза, за да посетят Непал. Виза може да се получи на място на летището в Катманду при пристигане в страната. Необходими са две цветни актуални снимки паспортен вариант - 3,5 см на 4,5 см. Виза може да се получи и в посолство на Непал. В България е акредитирано посолството на Непал в Москва.
Индия: За пребиваване на територията на Индия за български граждани се изисква виза, за чието издаване агенцията оказва съдействие. Необходими документи: попълнен формуляр за кандидатстване (предоставя се от агенцията), сканирана цветна актуална снимка с размери мин. 10 KB и макс. 1 MB във формат JPEG, сканирано цветно копие на паспорта във формат PDF. Паспортът трябва да е с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане на Индия. В паспорта трябва да има поне две празни страници за поставяне на визата, която се полага от граничните власти на летището при пристигане в страната.
Още екскурзии за Индия »